5.2.09

De debò?


Ara no parlaré d'una feina pròpiament dita de l'assignatura (l'etiqueta ja es pot veure que ho diu, Fora de tema), sinó que consistirà, més aviat, en una possible resposta d'una pregunta que ja m'ha fet més d'un company (d'aquí l'altre etiqueta, Ajuda).
I com que si més no som companys i estem per ajudar... La respondré per aquí tal com vaig fer en privat, a veure si ho enteneu i us és útil.

La pregunta era la següent: Escolta (a començat un cas), com ho has fet per canviar el fons del bloc? No és una mala pregunta, i molt comú per tots aquells que són novells amb això de la creació de blocs (o que mai han sentit la curiositat) i consideren "soses" les plantilles bàsiques que et dóna blogger.


Primer de tot, i lògicament, has d'escollir la imatge que vols de fons del bloc. S'ha de tenir en compte quin disseny de bloc estàs utilitzant, si té la zona d'escriptura d'un altre color d'aquest o no (en cas que no s'han d'escollir imatges poc carregades, ja que si no es fes el text seria illegible) i els colors que aquests tinguin.
Ajuda buscar la paraula background al google o qualsevol altre cercador, ja que hi ha moltíssima gent que ens ofereix utilitzar dissenys seus gratuïtament.

Obtinguda la imatge ja el següent és, lògicament, col·locar-la (abans s'ha d'haver pujat a un servidor d'Internet d'imatges - com l'Imageshack - per obtindre una direcció que sigui la nostre imatge sola - si s'extreu d'aquí mateix es pot copiar la direcció de la imatge directament (botó dret del ratolí)).
Un ha d'anar a la pestanya de Disseny (Diseño si es té en castellà) i, a continuació, anar a Edició de HTML. Que ningú se'm espanti... No és necessari entendre el llenguatge per modificar una cosa tant sencilla com el fons del bloc.

Dins aquesta pestanya, en el requadre de codi, baixem (tot l'apartat de variables, que no ens interessa) fins ha trobar-nos amb la funció de body (funció, en informàtica i codi de programes, s'entén com a una part independent del programa que es fa càrrec d'una mecanisme o apartat).
Dins d'aquesta (els claudàtors), on posa url(...), substituim el que hi hagi entre parèntesis pel link directe a la nostre imatge.

I ja està. Si es vol comprobar si queda bé o si serà necessaria la modificació del fons li donem a Vista prèvia abans de guardar i llestos.


Una cosa que s'ha de tenir en compte, però, és el fet de que si volem, o no, que es repeteixi aquesta imatge. Nosaltres no podem controlar amb exactitud quant d'espai ocuparan les nostres entrades, així que generalment busquem fons petits de senèfes i repeticions per posar-ho i, així, curar-nos d'espants.
Si és aquest el vostre cas, per aconseguir la repetició s'ha d'eliminar el codi (en la mateixa funció) de repeat-x. Al fer-ho la nostre imatge es repetirà tant a lo ampla com a lo llarg per tot l'escriptori del bloc.

Quedaria, així doncs, en el meu cas, aquest codi:


Remarcat el link de la imatge.


En general aquesta és la manera més senzilla de modificar un fons, però us diré una cosa... És molt més fàcil aquesta modificació en HTML que, i ho dic sincerament, trobar, potser, la imatge ideal pel nostre bloc - o crear-la, clar està. La majoria de cops s'haurà de modificar uns tres o quatre (o més) cops abans de que ens convenci el resultat.


Molta sort i espero que algú s'animi definitivament a canviar-ho!



PD: Si algú simplement vol canviar el color de fons només ha de canviar el codi anterior al de la imatge. S'ha de consultar qualsevol web on hi hagin els codis de colors en HTML (la pròpia Wikipédia), escollir-ne un i substituir el que hi ha pel que vol.
Ull però! No elimineu mai el #, és importantíssim per a que interpreti que allò que escriuràs a continuació és un color.




I per acabar, una imatge. Preciosa i la mar de curiosa (i si un coneix el seu origen és la mar d'original).

No hay comentarios: