4.2.09

Una tònica, si us plau


L'altre tasca que teníem en grup era fer un programa de ràdio, però es va enllestir amb dos sessions de classe que van ser realment molt entretingudes i divertides, sobretot per la possibilitat d'estar allà en el moment en que cada grup gravava.


El treball consistia en fer un programa de ràdio, del que fos, i gravar-lo. Així doncs, es necessitava preparar el tema, un guió pel programa, planificar les converses i, sobretot (mai ens l'oblidem), la música que hi hauria en aquesta o els sons que hi haurien d'aparèixer.
Els programes van ser molt diversos, encara que van predominar les lectures de contes infantils (és lògic veient la carrera que fem), tot i així va ser molt divertit escoltar-los i, sobretot gravar-los.


El nostre consistia en un programa d'entrevistes anomenat Què m'expliques, on la idea era que fos un programa regular on la presentadora anava a diversos llocs, cada setmana a un diferent, a preguntar a les persones que allà es trobessin justament això, què s'explicaven. Què els preocupava, de què parlaven, què comentaven, etc.
En aquesta ocasió anava al bar de la Universitat Autònoma de Barcelona i entrevistava a un parell de parelles (i per un error meu la quarte no va parlar - estava concentrada amb la música) d'amigues que es trovaven en allà mentre era una hora on el bar estava bastant ple.

Així doncs es va necessitar el so de la melodia del programa (sent un regular havia de tenir-ne) i el soroll de fons en el bar (aconseguit per una pista de so i un parell de tasses i culleres que es van portar a classe). També es volien incloure sons en forma de gags (el so del correcaminos quan es parla d'anar "de vòlit" i el so d'una caixa enregistradora quan es parla dels diners), però va haver problemes amb aquests (es van trobar, però estaven molt més fluixos que la resta, i no es podia pujar el so individualment per cada moment).


Tot i així va quedar força bé i va quedar sorprenentment professional (podria haver colat com a real perfectament), encara que hi ha un moment de silenci durant el seu trancurs (cap el final).



Us deixo el programa en qüestió per si el voleu escoltar:



En conclusió veiem que ja des de fa temps no cal estar en una emisora de ràdio per a emetre el teu programa (per Internet hi ha molts servidors gratis (i pagats) on ja fa temps que es fa - i amb programes de música coneguts com el Winamp es poden escoltar simplement enganxant la seva direcció) sense que sembli poc professional (moltíssimes cadenes, com ja es sap, tenen emisió tant per freqüència (ràdio) com per Internet).


Per acabar, i com a l'entrada anterior, si voleu escoltar més programes realitzats per companys podeu anar AQUí i... La imatge!

No hay comentarios: